Σπύρος Σιαμπλής

Έδειξε ομάδα του Αλόνσο, μέχρι που… κουράστηκε ο Παναθηναϊκός!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για τα στοιχεία που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μακάμπι Νετάνια και θέλει ο προπονητής του όσο είχε δυνάμεις, αλλά και την «έντονη» παρουσία του Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Φιλικό προετοιμασίας, έστω και αν μιλάμε για πρόβα τζενεράλε. Κάτω από 33 βαθμούς Κελσίου. Με τον προπονητή να προβαίνει, φυσιολογικά σε αλλαγές και τα πόδια να… μην υπακούν, από ένα σημείο και μετά.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς, σε «τίτλους» τα όσα -και… γιατί- είδαμε χθες στη Λεωφόρο. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Μακάμπι Νετάνια και πλέον στρέφει την προσοχή του στα ευρωπαϊκά ματς με τη Μπότεβ Πλόβντιβ…

Με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να παρουσιάζει δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση, ένα καλό στο πρώτο ημίχρονο και ένα κακό στο δεύτερο 45λεπτο, βλέποντας παράλληλα όλους τους ποδοσφαιριστές να παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Το «τριφύλλι» έβγαλε πολλές από τις αρετές που είθισται να έχουν οι ομάδες του Αλόνσο, για μια ακόμα φορά. Πίεση στο όριο του… αδιάκοπου, καλή κυκλοφορία της μπάλας και ωραίες συνεργασίες. Όχι πάρα πολλές, αλλά αρκετές, ενώ από μια εξ αυτών προήλθε άλλωστε και το μοναδικό γκολ του αγώνα, με τον συνδυασμό των Τζούριτσιτς και Μαντσίνι!

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε ξανά το «τρικ» με τους εξτρέμ να συγκλίνουν στην περιοχή και να συνεπικουρούν τον σέντερ φορ, έχοντας να αντιμετωπίσει την μαζική σε κάποιες περιπτώσεις άμυνα των Ισραηλινών.

Σε μια συνθήκη, πάντως, που μόνο καλό θα του κάνει, αφού κάπως έτσι θα το αντιμετωπίσουν ως γηπεδούχο και στην συντριπτική τους πλειοψηφία και οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος…



Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν διαφορετικό, με την εξήγηση να καταγράφεται παραπάνω. Πρακτικά, ο Παναθηναϊκός είχε υποφερτή εικόνα μέχρι το 64’. Όσο δηλαδή είχε την ίδια 11άδα στο χορτάρι, χωρίς φυσικά να ευθύνονται μόνο οι πάρα πολλές αλλαγές που ακολούθησαν.

Πλην της όποιας συνοχής που μοιραία χάθηκε, βγήκε σταδιακά όλο και πιο έντονα και η αναμενόμενη κούραση, με τη Μακάμπι Νετάνια να φτιάχνει ευκαιρίες για το 1-1. Δεν τα κατάφερε, πάντως, αν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι το ελάχιστο και ε ψυχολογικό επίπεδο, ενόψει της συνέχειας.

Ένας από τους παίκτες που περιμέναμε να δούμε ήταν και ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο Σέρβος κεντρικός χαφ ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο μέρος. Η μπάλα περνούσε από τα πόδια του σχεδόν σε κάθε φάση, με τον ίδιο να προσπαθεί να την δώσει άμεσα, παίζοντας κάθετο ποδόσφαιρο.

Μετά από ένα δύο λάθη στα πρώτα λεπτά, βρήκε τα πατήματά του και βοήθησε και επιθετικά, έχοντας στο 26’ μια κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ. Όχι ότι χρειαζόταν… συστάσεις, αλλά έδειξε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στον άξονα των «πράσινων»!

Ο έτερος... Καππαδόκης, ο Ίνγκι Ίνγκασον, έκανε κι αυτός το ντεμπούτο του, σαφώς με πιο περιορισμένο χρόνο άρα και περιθώρια να κάνει την διαφορά. Πρόλαβε, πάντως, να σώσει ένα γκολ, αγωνιζόμενος σαν δεξιός στόπερ, δίπλα στον Κάτρη και γενικά είχε μια μεστή παρουσία.



Πλέον, όλο το βάρος πέφτει σε δύο άξονες. Αγωνιστικά, στα παιχνίδια κόντρα στην Μπότεβ Πλόβντιβ, όπου η πρόκριση στον γ΄ προκριματικό γύρο του φετινού Europa League είναι εκ των ουκ άνευ για τον Παναθηναϊκό προκειμένου να μπει και πάλι σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Έξω από τις τέσσερις γραμμές, στην περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας μέσω των μεταγραφικών κινήσεων που πρέπει να γίνουν. Άλλωστε, ακόμα και αν, πλέον, δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η σεζόν είναι μεγάλη και δεν τελειώνει στους δύο αγώνες με τους Βούλγαρους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x